bageopskrifter
Forsiden Op Desserter bageopskrifter syltetøj & marmelader Camping og bålmad egnsretter forretter kolde og varme drinks frokost-retter kolde og varme drinks saucer Tips om mad nytår 2007/08 Mad-links

 

 

 

Forsiden
Campingpladser
opskrifter
En diabetiker til middag
Gåder og tricks
Slægtsforskning
Bryllupsdage
BE-kort
Hvem er jeg
Hvor bor vi
Gensynsfest RSK
links i poulstrup

Bage opskrifter: Prøv også at kigge ind på

der vil nu være fedt og sukkerfri opskrifter: *** egnet til diabetes eller hvis du vil tabe dig. toppen af siden

Anne Margrethes Kringle Kammerjunker                     *** Suppehorn, dem fra juleaften
Banankage, KOKKENS den nemme Klejner Mona´s gærklejner  
Banankage- Lotte´s fra Arovit KNÆKBRØD med mange kerner
Brunkager frit efter Mette Blomsterberg Kokoskranse - STINNE´s   
BRØD til meget..... Kransekagetop- den fra nytår sprøde tuille, pynt til dessert
Gateau MARCEL, den ægte fra Michel Michaud   Troldmands-kage, Lasse´s
Grissini med sesam    
Carrot Cake   fra Anette    
Chokoladebrownies    
CHOKOLADEKAGE med blød top (Gateau Marcel) Pølsehorn grove med havregryn, 21 stk  
Chokolademakroner Vandbakkelser evt. til rubinsteinkage  
Cakao muffins - Lise´s Valnøddefromage hasselbund  
Chokolade-Lagkage Vaniljekranse, MORMORS
Chokolademuffins, Kristine SCANDIC    
     
Choko-specier  ***    
Fastelavnsboller.AM`s  JUICE KAGE- Åse´s  
Fedtebrød med romglasur Klejner Mona´s gærklejner  
FRITTERKAGEN, fredagskage    
Formkage- Langtidshævet    *** Rugbrød - det gode fra KOMPASSET
Grahamsboller                      *** Rugbrød - kokkens med surdej
Gulerodskage fra Anette    
Hasselnøddebunde Rørsukkerkiks Æblestang med kanel  ***
Hindbærsnitter, Som BEDSTE laver dem...Elly's Smørcreme, god til honningbomber æblekage, min mormors
Honningkager/bomber ligner dem fra Christiansfeldt Smørcreme KNUD,fra Tårs bageri Ølkage, Fra Elly
Kagecreme til fastelavnsboller Sandmysser - en gammel småkage opskrift

KAGEN HERMAN en venskabskage


Anne Margrethes Kringle, Verdens bedste iflg. Søren Ryge på DR se programmet her:
2 dl lunken vand Æg, sukker, vand, gær, margarine kommes i et dejfad, står 20 minutter
melet røres i, meget lind dej, hæver 20 min igen,Remoncen røres mens dejen hviler. derefter rulles dejen ud, deles i 4 stykker,

 

remonce og rosiner kommes på, Lukkes sammen og kommes på en bageplade, hviler igen 20 min. pensles med æggeblomme hakkede nødder og sukker.

sættes i varm ovn 225 grader, bages 14 minutter ved 200 grader

Anne Margrethe lavede maden til vores bryllup...super godt  med kringle..

 

300 gr. margarine,
stuetemp
3 stk æg
3 spsk sukker
50 gr. gær
450 gr. mel

Remonce

200 gr. margarine, stuetemp
250 gr. sukker
    kanel
    rosiner
  . nødder

AM`s Fastelavnsboller.
5 dl mel Mel og margarine hakkes sammen. Resten: blandes sammen og hældes i en fordybning i melet og æltes let sammen.
Hæver, udrulles og udskæres
1 spsk. kagecreme‚ lægges på hver. Lukkes og vendes, Hæver ca 15 min. Bages ca. 20 min. V. 200 
AM´s  kagecreme
125 gr. margarine
1 dl. lunken mælk
½ tsk. Salt
1 spsk. Sukker
50 gr. Gær

Brunkager- frit efter Mette Blomsterberg ca 150 stk

250 gr. smør Smør, sirup og farin smeltes sammen  
250 gr. farin
125 gr. mørk sirup
   
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nelliker en teske er med top på, det må godt smage af jul...

krydderierne blandes i melet, mandler og pistacienødder kommes i, til sidst den syltede appelsinskal. kan undlades, hvis det er til Anne Marie

 

 

 

 

2 tsk stødt ingefær
1 tsk allehånde
100 gr. pistaciekerner, usaltede
150 gr. hele  mandler Jeg bruger dem med skallen på.
100 gr. syltede appelsiner i tern.  
500 gr. Hvedemel  
2 tsk Potaske potasken røres med vandet og kommes i til sidst....
1 spsk koldt vand  
    Dejen æltes sammen på røremaskinen
Rulles i 3 pølser ca. 5-6 cm i diameter og sættes på køl.

skæres i tynde skiver, bages ved 180 grader ca 10-12 min

 

   
   
    Jeg har rettet lidt i Mette Blomsterbergs opskrift...

Brøddej til meget...

½ liter vand, lunkent gæren smuldres, salt og sukker kommes i røremaskinen. Vand, havregryn, olie lunes, kommes i

Æltes godt i maskinen, hæver til dobbelt størrelse, laves til brød, boller, flutes, pizzasnegle....

Sprøjtes med vand, hæver igen til dobbelt størrelse, sprøjtes med vand og bages, sprøjt vand ind i ovnen...

100 gr. havregryn
1 dl olie
½ pk. gær
1 spsk. salt
1 spsk. sukker Brødopskrift jeg bruger til meget...
kg hvedemel

Carrot cake / Gulerodskage en opskrift fra Anette

4 stk. æg

Rør æg og sukker godt. Tilsæt derefter alt andet og rør roligt.

Kommes i 2 lagkageforme eller 1 springform.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min. i alm. ovn. Bruges springform er bagetiden ca. 1 time.

(Der er glasur nok til både at lægge mellem de to lag og dække kagen helt)

 

 

Det er en bombe, så pas på med at lave den for ofte J
 

400 gr. Sukker (5 dl)
dl. olie
1 tsk. Vaniljesukker
300 gr. Mel  (5dl)
2 tsk. Natron
1/4 tsk. Salt
2 tsk. Kanel
400 gr. kogte mosede gulerødder (4dl)

Glasur:

200 gr. Flødeost naturel
125 gr. Blødt smør
2 tsk. Vaniljesukker man kan godt spare halvdelen af sukkeret, i glasuren
jeg har prøvet med fint revne rå gulerødder, det kan gå...
500 gr. Florsukker

Cacao muffins, Lise´s - 18 stk

4 stk Æg piskes godt og tilsættes olien
2 tsk vanilie sukke
100 gr. sukker
2 dl rapsolie
200 gr mel blandes
4 tsk Cacao
1 tsk bagepulver
1 dl boghvedekærner det hele vendes sammen
    Fyldes i muffin forme og bages ca. 10 min. 180gr
     man kan også komme bær i.

Chokolade Brownies kan laves i springform. god til en kop kaffe med mørk rom

175 gr. Smør smelt smørret, tilsæt hakket chokolade og rør til det er
200 gr. Chokolade min 71% emulgeret sammen,
3 store æg æg og sukker piskes hvidt, melet blandes i,
200 gr. Sukker vend chokoladeblandingen i æggemassen
55 gr. mel kommes i en springform bages ca 30 min v/ 175
    god til en hjemmelavet is

Chokolade-Lagkage  ( 3 bunde)

100 gr. Sukker Smør og sukker røres godt sammen
125 gr. Smør
3 Æg
125 gr. mel
250 gr. Sukker
spsk  cacao
1 tsk Bagepulver
dl Creme fraiche 18% bages 15 min ved 190 C

Creme

200 gr. smør
175 gr. flormelis
2 st æg
1 tsk vanilje-sukker
2 spsk cacao
spsk stærk kaffe

Chokolademarkroner, 25 stk

2 stk Æggehvider piskes godt, meget stive...
50 gr. sukker
200 gr. revet marcipan  Marcipanen lægges på frost et par timer, rives groft og blandes med sukker og chokolade.
Det hele vendes sammen
45 gr. sukker
50 gr. hakket chokolade
100 gr. nødder, hakket
     
    sprøjtes i små toppe og bages ca. 20 min. 170gr
     man kan også komme hakkede coctailbær i.

Chokolade muffins, dem fra Kristine - Scandic- 10 store muffins /  45 mini mufins

275 gr. Chokolade Smør og chokolade smeltes sammen
250 gr. Smør
200 gr. Æggeblommer past. æg og sukker piskes sammen
200 gr. Æggehvider past.
110 gr. Sukker
200 gr. Mel det hele vendes sammen
    Fyldes i muffin forme og bages til skorpen er hård.. 180gr
  kan også laves med fyld evt. Hvid chokolade, bær eller nødder muffinforme fyldes halvt ( brug sprøjtepose  eller plastikpose) kom et stykke HVIDT eller anden god chokolade i, fyld så formen op

andet fyld kan også bruger, marinerede eller frosne bær

     

Choko-specier, uden sukker

110 gr. Margarine det hele æltes sammen, rulles i pølser ø 3-4 cm
skæres i 5 mm tykke skiver.

bages

70 gr. Atwell
1 stk. æg
160 gr. Mel
10 gr. god mørk kakao
korn af en st vanilje
    folk uden sukker syge elsker dem også

 


  *** Langtidshævet FORMKAGE/brød 1-2 stk.  ***(diabetes-fedtfattig)

gær og vand røres sammen, de øvrige ingredienser røres i, Hvedemelet til sidst, dejen skal være som grød, smag kan tilsættes.

 

Hældes i en smurt form ca. 2 liter

hæver natten over tildækket i køleskab, (kan hæve ved stuetemp.)

Bages ved 200° i ca. 40 min, vendes ud af form og afkøles

 

TIPS: tilsættes f. eks. 1 tsk. kanel eller et brev brunkagekrydderi og et par håndfulde rosiner eller 2 spsk. kakao-pulver+ sødemiddel svarende til 50 gr sukker og 1 ekstra dl kærnemælk

½ pk. gær
4 dl. koldt vand
2 dl. kærnemælk
1 tsk. sukker
tsk. salt
125 gr. grahamsmel,2dl
90 gr. havregryn
400 gr. hvedemel
krydderier

Fedtebrød med romglasur 8 stænger

375 gr. mel, 6 dl. melet blandes med hjortetakssalt,
smørret smuldres i, kokosmel og sukker blandes i.
Rulles i stænger, bages 10 min ved 200

Pyntes med romglasur...

150 gr flormelis røres med romessens evt lidt vand

3 tsk. hjortetakssalt
400 gr. smør/margarine
200 gr. kokosmel
200 gr. sukker Der bliver ca. 100 stk
    Skæres varme

FRITTERKAGEN, den de bager om fredagen

1 liter ymer Dejen æltes sammen på røremaskinen

bages til den er færdig

Pyntes med glasur...

800 gr. sukker
800 gr. mel
4 tsk natron
2 tsk kanel Der bliver til en STOR skuffe (bradepande, for dem der ikke er fra Vendsyssel
2 dl. olie TIPS..Der kan kommes kakao eller anden smag i....

til toppen


Grahamsboller 20 stk. eller 2 brød ***(diabetes-fedtfattig)
5 dl lunkent vand gær røres ud i det lunkne vand, kvark kommes i resten kommes i, hold lidt hvedemel tilbage til æltning, hæver til dobbelt størrelse (en time) formes til boller og hæver igen.

bages ca 20 min ved 200°

100 gr. kvark 5+
50 gr. gær
tsk. salt
1 spsk. sukker
2 spsk. olie
300 gr. grahamsmel (3dl)
550 gr. hvedemel (9dl)

Grissini med sesam / birkes/ salt / sort peber eller andet

1 dl. vand, lunken

gæren røres ud i lunkent vand, der tilsættes 1/2 dl olie, mel, grahamsmel og salt. dejen æltes grundigt, dejen skal være let og lækker, ikke klistret – så brug evt. lidt mere mel, sæt den til at hæve et lunt sted overdækket med et viskestykke i ca. time.
Ælt dejen igen. Kom olivenolie på bordet og på kagerullen, rul dejen ud. Den må ikke klistre fast og der må ikke tilsættes mere mel, brug i stedet olivenolie. Når dejen er rullet tyndt ud og er lettere olieret på begge sider, så pensles dem med olie og drysses med sesamkerner eller hvad man har lyst til. Rul den sammen som en roulade og skær den i  tynde skiver, som straks foldes ud til aflange tynde strimler og lægger dem på en bageplade med bagepapir.

bagetid: 10 minutter ved 225 grader.

8 gr. gær
½ +¼ dl oliven olie
125 gr. Mel
50 gr grahamsmel
¼ tsk salt
pynt :birkes, sesam, salt, olivenolie
    de kan pyntes med alt hvad du kan lide

Gulerodskage  -  Carrot cake  en opskrift fra Anette klik her.

Hindbærsnitter, Som BEDSTE laver dem...Elly's
50 stk

250 gr. smør Rør smør og sukker godt, rør æggene i et ad gangen, tilsæt mel blandet med bagepulver. Ælt dejen sammen og del den i 4 dele. rul dem i stænger på længde med bagepladen. Lav en fordybning på langs i hver og fyld dem med syltetøj, det er nemmest hvis syltetøjet kommes i en plastpose / sprøjtepose først. Bages midt i ovnen 10-12 min ved 225, afkøles let, rør glasuren sammen og smør den på hver side af hindbærsyltetøjen. lad dem tørre lidt og skær dem i snitter,1 - 1½ cm bredde. Lægges i kagedåse med papir imellem.
125 gr sukker
2 stk æg
425 gr. mel
1 tsk bagepulver
1 dl. hindbærsyltetøj
glasur  
dl flourmelis
2 spsk vand

 Kagecreme  AM´s

2 stk. æg Æg og sukker piskes sammen i en lille rustfri gryde. melet og mælk piskes i, og det koges op, vanillesukker tilsættes efter kogningen. bruges bla til fastelavnsboller
2 spsk. sukker
2 spsk. mel
2 dl mælk
1 tsk. Vanillesukker

Kammerjunkere    ***(sukker og fedtfattig) der bliver ca 60 boller = 120 kammerjunkere

450 gr. mel mel og perfect fit , bagepulver og kardemomme blandes, margarinen smuldres i, sukker, kærnemælk og æg kommes i, og det hele æltes godt. rulles til stænger og skæres i ca 60 stykker, trilles til kugler og sættes på pladen.

bages 10 min ved 220, tages ud og skæres igennem bages videre ved 180 i ca 15 min.

75 gr. Perfect Fit / atwell
50 gr. sukker
150 gr. margarine
2 små æg
3/4 dl. kærnemælk/tykmælk
tsk bagepulver
  lidt kardemomme

Kammerjunkere Dem min mor laver.. der bliver ca 45 boller = 90 kammerjunkere

300 gr. mel mel, bagepulver og kardemomme blandes, margarinen smuldres i, sukker, kærnemælk og æg kommes i,  og det hele æltes godt. rulles til  stænger som skæres i 15 stykker, trilles til kugler og sættes på pladen.

bages 10 min ved 220, tages ud og skæres igennem bages videre ved 180 i ca 15 min.

125 gr. margarine
75 gr. sukker
1 stk. æg
½ dl. kærnemælk/tykmælk
tsk bagepulver
  lidt kardemomme

Klejner Mona´s gærklejner (med enkelte rettelser)

100 gr. smør/margarine  
2,5 spsk. melis
3 stk. æg
1 pk- gær
1 kop mælk (1.25 dl)
5 kopper mel (6,25 dl = 500 gr) med forbehold...
4 spsk maizena mel (majsmel /kartofelmel)
1/2 tsk kardemomme
1 stk citron (saft af ½ og  revet skal af 1/1)
lidt   salt
Hæver  til dobbelt størrelse, rulles ud 4 mm, skæres og vrides, koges i olie 170 gr. til de er gyldne

Vaniljekranse, min MORMORS

375 gr. smør Hele vaniljestangen hakkes meget fint , med lidt af sukkeret, Det hele røres sammen, stilles koldt et par timer,
køres gennem kødhakkeren og formes til ringe
De bliver lidt flade, men smager meget godt......
250 gr. melis
1 stort æg
1 stang vanille
500 gr. mel

toppen af siden


STINNE´s KOKOS-KRANSE ca. 135 stk.

500 gr. Mel HVILER 1 TIME

200 grader 8 - 10 min

450 gr. Smør
1 stang Vanille
250 gr. Melis
200 gr. Kokosmel
1 stort Æg

Vandbakkelser til rubinsteinkage 210 STK
1 liter Vand Vand og margarine gives et opkog. Gryden tages fra varmen. Melet blandes med bagepulver og sukker, kommes i på én gang under kraftig piskning. Afbagningen varmes igennem et øjeblik, til den slipper gryden. Æggene kommes i et ad gangen, mens man rører godt. Æggene kan tilsættes lige, når afbagningen er taget fra ilden - eller først, når den er helt afkølet. Hvis man begynder at røre æg i, når dejen er lunken, bliver den tynd med det samme. Dejen skal røres med så mange æg, at den er blød og smidig, men dog så fast, at rørefurerne bliver stående. Den sættes med god afstand på smurte plader i toppe med to spiseskeer eller gennem sprøjtepose.
Vandbakkelser stilles i forvarmet ovn - midt i ovnen - ved 200°. Bagetid: ca. 30-40 min. De første 20 min. må ovndøren ikke åbnes. Derefter regulerer man evt. varmen. Når de er gyldne, stilles en vandbakkelse uden for ovnen. Hvis den ikke falder sammen, er de alle bagt. Vandbakkelserne afkøles,
500 gr. Margarine
500 gr Mel
4 tsk. bagepulver
4 tsk sukker
15 stk. Æg, store
1 liter

Suppehorn, dem fra juleaften

500 gr. mel Mel og margarine smuldres godt sammen, gæren udrøres i den lune mælk, sukker og salt kommes i, og det hele røres sammen, det er en meget lind dej, hæver til dobbelt størrelse, laves til 4-5 kugler som rulles flade skæres til 4-5 trekanter og rulles til horn, pensles med æg og bages 
70 gr. margarine
50 gr. gær
4 dl. mælk
3/4 tsk. salt
spsk. sukker

Honningkager / bomber ca 50 stk / 25 bomber,

Det tætteste jeg er kommet på de berømte fra Christiansfeld..

 

450 gr. Honning Honningen og sirup varmes i mikroovn, 1-2 min. farin og æggene kommes i og piskes meget godt, til det er hvidt og skummende.

500 gr. Brun Farin
50 gr. mørk sirup
8 hele æg
500 gr. hvedemel Mel, kartoffelmel, bagepulver og krydderierne blandes  og vendes i...ekstra mel kan være nødvendig... MEN den skal være blød..

Jeg kommer den i en sprøjtepose og sætter 16 -20 boller på hver plade, god afstand.

Bages 10-12 min. ved 180 grader varmluft

(man kan komme finthakket pomeransskal i, men det bruger vi ikke, pga. husfreden.)

 

100 gr. kartoffelmel
4 tsk. bagepulver
3 tsk. nelliker, stødt
3 tsk. kanel, stødt
2 tsk. Ingefær, stødt
1 tsk. Allehånde, stødt
lægges sammen med smørcreme og abrikosmarmelade og overtrækkes med chokolade
TIPS: hvis man kommer mere mel i, så dejen bliver mere fast, kan man rulle den ud og lave figurer....

 

toppen af siden


KOKKEN´s BANANKAGE, den nemme

150 gr. smør smørret smeltes, bananerne moses, evt. med 7 dråber citronsaft og lidt sukker.
Æg, sukker og vaniljesukker piskes tykt og skummende,
(pisk længe, jo længere jo bedre resultat)
mel og bagepulver blandes og kommes i æggemassen, skiftevis med det smeltede smør
kommes i en smurt bradepande, 22 x 28 cm, bages 45 min v/ 175°
300 gr. sukker
2 spsk. vanillesukker
6 stk. æg, store
250 gr. mel
2 tsk. bagepulver
3 modne bananer
pynt ca. 1oo gr. chokolade, og evt. lidt hakkede valnødder
TIPS: drys chokolade, hakket / knapper på den varme kage. så der det nemt at smøre ud med en pensel

toppen af siden


KNÆKBRØD med mange kerner

1 dl havregryn  Det tørre blandes, det våde tilsættes og æltes til en jævn masse.

rulles ud mellem 2 stykker bagepapir, skæres i passende firkanter...

bages ved 200 grader i 15-20 minutter

1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkerner
dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 dl olie
2 dl vand
gode til ost eller som snack
en opskrift fra Christina, som hun har fået fra Kamilla.

Kransekagetop, 25-30 pers    Sprøjte glasur

1000 gr. marcipan marcipan og flormelis røres sammen på røremaskinen, æggehvide tilsættes lidt ad gangen. kommes i køleskab til dagen efter.

deles i 4 og rulles ud til 85cm tykke pølser, som trykkes til en trekant med håndroden... skære længder af i længder af præcis 8 cm, 10-12-14-16-18-20-22-24-26-28-30-32-34-36-38 HUSK en lille kugle til toppen

 bages 10 min v/ 200°

 

300 gr. flormelis
75 gr. æggehvider 1½
     
     
     
     
jo bedre marcipan jo bedre smag, men den kan fint laves af den billige....
TIPS: drys lidt mel på bordet hvis massen er blevet for blød, så er det nemmere at rulle ud.

Kransekonfekt. 120 stk.

1250 gr. marcipan marcipan, æggehvide og flormelis røres sammen på røremaskinen, kommes i sprøjte pose med stjernetyl, lunes 1-2 min i mikroovn, sprøjtes i små rosetter og pyntes med nødder, mandler, cocktailbær eller hvad man synes.
 

bages 8 min v/ 180° varmluft

500 gr. flormelis
dl. æggehvider
nødder -cocktailbær eller lign.til pynt 
 
TIPS: brug en stofsprøjtepose

Sprøjte glasur
75 gr. flormelis piskes sammen med håndmikser, til "dejen" er luftig. Den må ikke flyde sammen.
30 gr. æggehvider. past.
     

til toppen


sprøde tuille
100 gr. flormelis Bland flourmelis og mel godt, smelt smørret og pisk det i dejen til den er uden klumper, tilsæt mælk lidt ad gangen, mens der piskes.
Sættes på en silikone måtte, ca. en spsk fuld, stryges jævne med en paletkniv. god plads..

Bages ved 180 grader 6 - 8 min 

30 gr. mel
30 gr. smør
30 gr. mælk
     

Pølsehorn, 21  stk 

50 gr. gær det hele æltes sammen til dejen slipper, måske skal den have lidt mere mel. Hæver til dobbelt størrelse..

Rulles ud 38x85  hviler 10 min, skæres i 3x7 ca 12x12cm ½ pølse lægges på, de 2 hjørner trækkes ud og omkring pølsen, og rulles, sættes på plade, sprøjtes med vand, flere gange mens de hæver ca. 45 min. sættes i forvarmet ovn, sprøjtes igen ind i ovnen

 bages 20 min v/ 200°

2 tsk. sukker
3 spsk. salt
2 dl. olie
1 dl. surmælksprodukt *)
200 gr. havregryn
1,2 kg. mel, (cirka)
mængden af mel kan afhænge af melet, temperaturen mm. så start med 1 kg
*) surmælk kan være ymer, cremefraiche, yoghurt mm.
TIPS:  kan også bruges med frikadelle eller chokolade, i stedet for pølse

Lotte´s banankage
225g smør el. margarine Fedtstoffet blødgøres og røres sammen med sukkeret.
Æggene tilsættes - et af gangen
Bananerne moses, og kommes i
De knuste nøddekerner og havregryn kommes i
Kærnemælken hældes i
Mel -natron- vaniljesukker og salt sigtes sammen og tilsættes
det hele røres sammen til en ensartet dej, og kommes i en smurt og melet bradepande/ildfast fad
Bages på midterste rille ved 200 grader, i ca.35 min.  
460g sukker
4 æg
5 stk. bananer
50 gr. nøddekerner
50 gr. havregryn
1,25 dl. kærnemælk
½ tsk. salt
2 tsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
375 gr. mel.

Sandmysser - en gammel småkage opskrift

125 gr. smør Smør, sukker og æg røres sammen kartoffelmel, mel og vanille tilsættes.

Dejen trilles til kugler, som trykkes flade med en gaffel.

Bages ved 200°C i ca. 8 min

fra Vendsyssel Historiske Museum, Mosbjerg

125 gr. sukker
½ stk. æg
250 gr. kartoffelmel
65 gr. mel
1 tsk. vaniljesukker

Smørcreme, god til honningbomber og meget andet... Den er  ganske enkelt SUPER...

250 gr. Smør, Lurpak Lun honning i micro ovn, det piskes i det stuetempererede smør og det piskes meget godt, ca. 20 - 30 min , ja du læste rigtigt
100 gr. Honning
     
evt. lidt Kakao eller kanel denne smørcreme kan blandes med kagecreme, æggesnaps eller marengs...
men
det anbefaler jeg ikke...
      TIPS: lidt vanilje kan gøre underværker..

Smørcreme, fra det gamle Tårs Bageri...

250 gr. Sukker Vand og sukker koges sammen og afkøles  
1,5 dl. Vand
     
500 gr smør smørret blødgøres og røres luftigt, hvorefter sukkerlagen piskes i (jeg pisker i 10-15 min)æggeblommerne røres i til sidst.
4 stk. æggeblommer
      kan tilsmages med mocca, kakao, vanillie, citron mm.
      TIPS: pisk meget..

 

Åse´s JUICE KAGE

kommes i en stor smurt bradepande,

bages 45 min v/ 175°-200°

10 stk. æg
6 dl sukker
3 dl olie
4 dl juice, appelsin
10 dl mel
2 brv. bagepulver, á 19gr
2 reven appelsinskaller

6 dl juice  hældes over kagen når den er bagt.......

toppen af siden


Rørsukkerkiks  gode med kardemommecreme
200 gr. mel

Ælt mel, smør og vand til en let smidig og fedet dej, stil dejen i køleskab min 30 min. deles i 14 kugler, presses ud ca 8 cm i diameter, max 3 mm tykke.

Pensel med æg og drysses med rørsukker.

Bages ved 200°C i ca. 10-15 min

200 gr. smør, koldt
5 spsk koldt vand
1 stk æggehvide
3-4 spsk rørsukker

toppen af siden


Troldmands-kage, den Lasse laver.....sommetider sammen med William, Anders, Simon mfl.
1 dl mælk Det hele røres sammen, hældes i en lille sandkageform.

bages ca 45 min ved 180°

100 gr. sukker
150 gr. mel
2 stk. æg
50 gr. smør/margarine
1 tsk bagepulver
    grøn/blå frugtfarve

 


HASSELNØDDEBUNDE

250 gr. Hasselnødder Hasselnødder og sukker Blendes, Æggehvider piskes stive,
Det hele blandes og hældes i en smurt springform, der er drysset med rasp / knust kiks.

Bages i 35 min ved 150°C

250 gr. Sukker
10 stk. Æggehvider

Rugbrød - den jeg altid bager... det gode fra KOMPASSET
                 
(frit efter Kirsten´s opskrift,
som jeg husker den)
1/3 liter surdej røres sammen og

står til næste dag

(jeg bruger en 10 liters spand)

TIPS: jjeg bruger ½ kg groft rugmel og 1 kg alm rugmel...

500 gr. Hvedemel
1,5 kg Rugmel
2 l Lunkent vand
4 spsk salt
2 fl. maltøl, (evt. Juleøl) øl og brun farin kommes i  

så kommes de knækkede kerner i

og man tager surdej fra ca. 1/3 liter som gemmes til næste gang.

Surdej kan fryses, MEN holder sig fint 1½ - 2½ mrd. i køleskab, Husk at komme den i en 1 liters beholder, den udvider sig, og falder sammen igen. man kan give den lidt rugmel hvis der går for lang tid..

2 spsk brun farin
½ kg knækkede hvedekerner
½ kg skårne rugkerner
4 dl. Hørfrø Kommes i  3 forme og hæver3-8 timer
pensles med mælk og bages ved 180 gr.

60 min på nederste rille + 15 min. uden form
 

Jeg har prøvet at erstatte boghvede med andet, men boghvede er bedst.    god appetit

 

2 dl. Solsikkekerner
2 dl. Boghvedekerner
2 dl. Sesamfrø

RUGBRØD også et godt brød næsten uden kerner,  med surdej (3 gode brød)  frit efter Bodil´s surbrødsrugbrød

500 gr. surdej 1. dag.
surdejen røres i det lunkne vand
hvedemel, rugmel og skårne kerner og salt røres i og står til næste dag tildækket  (jeg bruger en 10 liters spand)

 

 

500 gr. Hvedemel
500 gr. Rugmel
1000 gr. skårne rugkerner
2 l Lunkent vand
4 spsk salt
6,5 dl lunkent vand/ 2 jule-øl 2. dag  røres sammen og surdej tages fra, rugmel og vand tilsættes. der kan tilsættes op til 2 dl kerner, vil man have flere i , reduceres mængden af rugmel tilsvarende.

 hæver 3 - 5 timer og bages ved 200 gr ca 1.5 time (surdejen kan så bruges til rugbrød med kerner)

1,5 kg Groft rugmel

SURDEJ

2,5 dl. letmælk Blandes sammen og står lunt 16 timer
opbevares derefter bedst i køleskab.

letmælk og eddike kan erstattes af surmælksprodukt

surdej kan fryses, 

1/4 dl eddike
12,5 gr. gær
250 gr. rugmel

toppen af siden


Æblestang med kanel  ***
125 dl lunken minimælk Gæren udrøres i den lunkne mælk, æg,  olie, sukker, kardemomme og mel kommes i og æltes til en smidig dej, hæver lunt ca ½ time.

æltes igennem deles i 2 og rulles i et rektangel omk. 20 x 35 cm fordel æblebådene i midten og drys kanel henover, de kan evt. drysses med et strø sødemiddel.

i siderne skæres hakker/strimler som flettes ind over æblerne, pensles med æg.
kan drysses med nødder hvis man kan li' det, jeg kan ikke.

Hæver ca. 20 min. Bages ca. 20 min. V. 225

25 gr. gær
1 æg
½ tsk. st. kardemomme
2 spsk. sukker
50 gr. olie
50 gr. gær
ca.350 gr. hvedemel
4 store æbler
lidt stødt kanel

æblekage, min mormors.
125 gr. margarine margarine og sukker rører godt, æggene tilsættes et ad gangen, bagepulver kommes i melet, mælken tilsættes skiftevis med mælken.

kommes i bradepanden æblerne trykkes ned i dejen

Bages ved 180 grader ca 20 min.  

TIPS: kan drysses med sukker eller kanelsukker

250 gr. sukker
2 stk æg
1/4 liter mælk
500 gr mel
1 tsk bagepulver
1 tallerken æblebåde

Øl kage, fra Elly

1 fl. Hvidtøl Det hele blandes sammen.

kommes i 2 franskbrødsforme

Bages i 50 min ved 180°C

 

Spises evt. med smør på...

500 gr. farin
500 gr. Mel
1 stk Æg
2 tsk Natron
spsk. kanel
1 tsk st. Nelliker